25/09 Μέτσοβο - Operation Fallen Comet

Ξεκίνησε από SpecFor21, 01 Sep 2016, 10:56:34 AM

« προηγούμενο - επόμενο »

SpecFor21

Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, διοργανώνεται πανελλήνιο παιχνίδι στο Μέτσοβο.
Πέρυσι, 115 παίκτες απ'όλη την Ελλάδα έλαβαν μέρος στη μεγαλύτερη εκδήλωση αεροσφαίρισης στην Ήπειρο. Φέτος, τολμάμε να στοχεύουμε ακόμη υψηλότερα!
Η διοργάνωση αυτή τη χρονιά είναι ακόμη πιο ξεχωριστή. Είναι μία συλλογική προσπάθεια πέντε συλλόγων/ομαδων που θέλουν μέσω της συνεργασίας τους να διαφημίσουν και να προωθήσουν το άθλημα.
Οι Aces Airsoft Team Karditsa, ο Αθλητικός Σύλλογος Αεροσφαίρισης Δυτικής Ελλάδας ΑΣΑΔΕ - Airsoft Patras, ο Σύλλογος Αεροσφαιρισης Τρικάλων Foxes Airsoft/Milsim, η OMEGA Airsoft Team - Kozani και οι TZEDES Ιoannina Airsoft
σας προσκαλούν σε μία γιορτή για την ελληνική αεροσφαίριση!

Σενάριο:

Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου 2016, 20:14

Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Διαστήματος (ESA) και η NASA, με έκτακτο κοινό ανακοινωθέν, αναφέρουν ότι το Solar and Heliospheric Observatory ανακάλυψε ένα νέο κομήτη διαμέτρου 350 μέτρων που έχει αρκετά μεγάλες πιθανότητες να συγκρουστεί με τη Γη. Η περίεργη πορεία του, που χαρακτηρίζεται από τους επιστήμονες ως «μη φυσική», κάνει δύσκολη την ακριβής πρόβλεψη για την ώρα και για το σημείο πρόσκρουσης ωστόσο καθησυχάζουν ότι οι πρώτες μετρήσεις δείχνουν ότι ο κομήτης θα διαλυθεί κατά την είσοδο του στην ατμόσφαιρα.

Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου 2016, 22:43

Η Αίθουσα Ελέγχου του ESA στο ESOC, στο Darmstadt στη Γερμανία, έχει «κλειδώσει» ως σημείο πρόσκρουσης τις συντεταγμένες 39 46 11,81Β, 21 13 35,20Ε. Πρόκειται για ορεινή περιοχή ανατολικά του χωριού Μέτσοβο, στην Ελλάδα. Ειδοποιούνται αμέσως τα Υπουργεία Προστασίας του Πολίτη και Εθνικής Άμυνας της χώρας. Λόγω της «περίεργης» πορείας η οποία δείχνει κάποιου είδους παρέμβαση στην τροχιά του κομήτη από εξωγενή παράγοντα, αποφασίζεται να σταλούν, από γειτονική στρατιωτική μονάδα, που εδράζεται στην πρωτεύουσα του Νομού, δύο διμοιρίες που θα ασφαλίσουν τον χώρο μέχρι να φθάσει το κλιμάκιο της ESA από το Παρίσι, για αυτοψία και συλλογή δειγμάτων.

Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου 2016,

03:15
Ο Στρατός αναφέρει ότι στις 03:12 έγινε πρόσκρουση του κομήτη στις συντεταγμένες που είχε στείλει o ESA. Η πρόσκρουση φαίνεται να έγινε με μειούμενη ταχύτητα και δεν υπάρχουν ζημιές στο σημείο.

03:18
Ο διοικητής της μονάδας ζητά άδεια να πλησιάσει στο χώρο.

03:20
Το Αρχηγείο διατάσσει τον διοικητή να ασφαλίσει την περιοχή σε ακτίνα 100μ από το σημείο πρόσκρουσης και να ΜΗΝ πλησιάσει κανείς για ΚΑΝΕΝΑ λόγο.

03:21
Ο διοικητής της μονάδας επιβεβαιώνει την λήψη της διαταγής

03:28
Ο διοικητής της μονάδας αναφέρει ότι έχει ασφαλιστεί η περίμετρος και αναμένει οδηγίες.

03:30
Το Αρχηγείο ενημερώνει τον διοικητή της μονάδας ότι εκτιμώμενος χρόνος άφιξης (ΕΧΑ) του κλιμακίου είναι 07:35 και ζητά να ενημερώνεται κάθε 15 λεπτά.

03:45
Ο διοικητής της μονάδας αναφέρει ότι όλα είναι καλά

04:00
Ο διοικητής της μονάδας επιβεβαιώνει ότι όλα είναι καλά

04:16
Το Αρχηγείο προσπαθεί να επικοινωνήσει με τον διοικητή της μονάδας. Η επικοινωνία δεν είναι δυνατή

04:17
Το κέντρο επικοινωνιών του γειτονικού στρατοπέδου επιβεβαιώνει τη σύνδεση με την μονάδα στο χώρο πρόσκρουσης αλλά δεν υπάρχει καμία απάντηση

04:21
Ο διοικητής της μονάδας καλεί το Αρχηγείο μέσα σε παραλήρημα. Αναφέρει: «Προσπαθούν να μας σκοτώσουν, οι στρατιώτες μου πυροβολούν εναντίον μας!», «Δεν έπρεπε να το ανοίξουμε, γιατί το ανοίξαμε...», «βομβαρδίστε την περιοχή, σας παρακαλώ σκοτώστε μας, είναι η μόνη λύση να σωθείτε, αλλιώς θα είναι πολύ αργά για όλους μας», «..................»

04:22 - 07:00
Το Αρχηγείο προσπαθεί, μάταια, να επικοινωνήσει με τη μονάδα.

07:10
Στις 7:35 θα προσγειωθεί το κλιμάκιο των επιστημόνων. Αποφασίζουν να αγνοήσουν το παραλήρημα του διοικητή και ζητούν 1 λόχο ορεινών καταδρομέων για να υποστηρίξει την αποστολή και να εξαγάγει τη μονάδα που ασφάλισε αρχικά το χώρο.

08:16
Έξι CH-47DG Chinook μεταφέρουν τους καταδρομείς 1χλμ βόρεια του σημείου πρόσκρουσης. Μετά την ασφάλιση του χώρου, ένα ΝΗ-90 μεταφέρει από το αεροδρόμιο των Ιωαννίνων το κλιμάκιο των πέντε (5) επιστημόνων, στην περιοχή.

08:45
Το κλιμάκιο, υποστηριζόμενο από τους καταδρομείς, ξεκινά με τον επιστημονικό του εξοπλισμό να ελέγχει το χώρο και να πηγαίνει αργά προς το σημείο πρόσκρουσης...


Ειδικοί κανόνες:
Φάση 1 (Military - Mutants)
Περίπου το 70% των παικτών είναι Military και το 30% Mutants.
Ο στρατός μπαίνει στο insertion point και πάει να ασφαλίσει την περιοχή και να ελέγξει τι γίνεται. Μαζί του θα είναι 5 επιστήμονες με στολές όπου θα ελέγχουν για ραδιενέργεια και θα προπορεύονται των στρατιωτών (αυτοί οι 5 θα δίνουν τον βηματισμό). Αν κάποιος στρατιώτης τους προσπεράσει χάνει τη ζωή του και επιστρέφει στο respawn.
Οι επιστήμονες μόλις φτάσουν σε ένα προκαθορισμένο σημείο που θα τους υποδειχθεί πεθαίνουν/μεταλλάσσονται (μέχρι εκείνο το σημείο είναι αθάνατοι από βολές αντιπάλων).
Σκοπός των στρατιωτών είναι να ασφαλίσουν το meteor site και να πάρουν τον πυρήνα του.
Οι μεταλλαγμένοι από την άλλη είναι στρατιώτες που μολύνθηκαν από τον μετεωρίτη και θα κάνουν τα πάντα για να τον προστατεύσουν.
Η 1η φάση τελειώνει όταν εξολοθρευτεί η μία από τις δύο ομάδες. Στην πρώτη φάση κάθε ομάδα έχει από τέσσερα (4) respawn.
Φάση 2 (Κίτρινοι - Κόκκινοι)
Οι στρατιώτες ψάχνοντας για τον πυρήνα, αντιλαμβάνονται ότι οι "αρχικοί" μολυσμένοι τον έχουν πάρει και αρχίζουν και πολεμάνε μεταξύ τους. Πλέον οι ομάδες χωρίζονται ισομερώς (50-50) και σκοπό έχουν οι κίτρινοι να κρατήσουν τον πυρήνα και οι κόκκινοι να τον πάρουν στο δικό τους site. Στη δεύτερη φάση κάθε ομάδα έχει από τέσσερα (4) respawn (ανάλογα με την έκβαση της πρώτης φάσης, ενδεχομένως να αλλάξει αυτός ο αριθμός, θα γίνει σχετική ενημέρωση στο πεδίο). Το παιχνίδι τελειώνει αν πεθάνουν όλοι οι κόκκινοι ή αν καταφέρουν να πάρουν τον πυρήνα από τους κίτρινους και το πάνε στη βάση τους.
Ο χωρισμός ομάδων για τη δεύτερη φάση έχει γίνει στην αρχή με περιβραχιόνια (κίτρινα/κόκκινα) τα οποία αγνοούνται στην πρώτη φάση (στην πρώτη φάση εσκεμμένα θέλουμε να μην γνωρίζονται μεταξύ τους φίλοι-εχθροί).
Τα respawn θα γίνονται εναλλάξ, ένα με γάζα από κάποιον συμπαίχτη επιτόπου και ένα στο respawn point (R.P.). Αν δεν γίνει με γάζα μέσα σε 5 λεπτά, αναγκαστικά στο respawn θα γίνει στο R.P.
Τα respawn στα R.P. θα είναι ανά τρία (3) άτομα ή κάθε πέντε (5) λεπτά (10:00, 10:05, 10:10, 10:15 κ.ο.κ.), ότι ενεργοποιηθεί πρώτο.
Περισσότερες πληροφορίες θα βρείτε στην επίσημη ιστοσελίδα της εκδήλωσης, εδώ